Ingatlanárak alakulása

Tv műsorok, Rádió műsorok

HRTV - Ingatlanpiaci átrendeződések | Leskó Zoltán

2022. október 27 – 19 perc 05 másodperc 

Húsz éve nem látott infláció, elszabadult lakáshitel kamatok az ingatlanpiacra is hatással vannak. Mit jelent ez a hétköznapi ember számára, emelkedő vagy csökkenő ingatlan árakra számíthatunk a jövőben?

HRTV - Ingatlanhitelezés, elszabadult kamatok | Leskó Zoltán

2022. október 27 – 16 perc 56 másodperc 

Leskó Zoltán Ingatlanértékesítő és pénzügyi közvetítő volt vendégünk. Szó lesz többek között az elszabadult kamatlábakról, a piac adta lehetőségekről, valamint az alábbiakról:
– Mit látunk most a hitelezési piacon? Van még igény a lakáshitelekre ilyen magas hitelkamatok mellet is? 
– Milyen családtámogatások maradnak jövőre?
– Az 5 % áfa is marad ez hogyan befolyásolja a piacot?
– Lakásbiztosítások: Mi okozza a viszonylag ezt a nagy arányszámot a lakásbiztosítások körében a többi biztosításhoz képest?

Fatüzelés? Gázkazán? Hőszivattyú? Mi a megoldás? - Ingatlan energetika útmutató!

2022. október 14 – 38 perc 59 másodperc 

Önmagában megéri szigetüzemmódban a napelem betáplálás? Meglévő rendszerre beépíteni a hőszivattyút? Gázkazán vagy kondenzációs gázkazán? EZEKRE A KÉRDÉSEKRE KERESSÜK A VÁLASZOKAT! TARTS VELÜNK, HA ÉRDEKELNEK A VÁLASZOK. Mai videóban egy kis iránymutatást szeretnénk adni nektek az épületenergetika világában. Egy 100m2-es családiház energetikájáról beszélgetünk Varga Ádám energetikai mérnökkel az INKO Kft. tulajdonosával.

Csak nyerhet vele, még hitellel is megéri belevágni - Karc FM

2022. október 12 – 20 perc 30 másodperc 

A magas energiaárak előrehozták az otthonfelújításokat… Milyen korszerűsítéseket végeztetnek az emberek, és ezeknek milyen költségvonzata van? Milyen hitelt vehetünk fel, ha nincs elég pénzünk, és egyáltalán milyen hitelt merjünk most felvenni? Az energiahatékony berendezésekkel és megoldásokkal épült házak építési költségei magasabbak, mikor térülnek meg? Még pár hónapig elérhető a felújítási támogatás és a hozzá kapcsolódó hitel, érdemes most elkezdeni ennek terhére a felújítást? Erről beszélgettünk a Karc FM Spájz műsorában Gergely Péter pénzügyi szakértővel, és Leskó Zoltán ingatlanértékesítő és pénzügyi szakemberrel.

Hír TV interjú: Ingatlanárak alakulása – Ingatlan eladás hatékonyan

2022. szeptember 12 – 7 perc 53 másodperc 

Az ingatlaneladás egyik legfontosabb tényezője a reális piaci ár meghatározása. Ennek ellenére általános tendencia, hogy akár 10-20-30%-kal túlárazott ingatlanokkal találkozni a hirdetésekben. Ennek a legfőbb oka az, hogy az eladók saját házukhoz, lakásukhoz erősen kötődnek érzelmileg. A jelentős túlkínálat mellett most csak az rúghat labdába, aki jól árazza be az ingatlant.

Hír TV interjú: Ingatlanárak alakulása – Nagy albérlet körkép

2022. augusztus 22 – 7 perc 24 másodperc 

A szeptemberi iskolakezdéshez közeledve dübörög az albérlet piac, sokan keresnek most kiadó ingatlanokat. A rezsicsökkentés-csökkentés miatt az energetikailag korszerűtlen,„pénznyelő” lakásokat gyakorlatilag lehetetlen kiadni. A helyzet nyertesei a rezsivédett panelek, melyek iránt megnőtt az érdeklődés. Hiába a szűkülő kínálat, az augusztusi adatok alapján mintegy 20%-kal kell most többet fizetni a lakbérért, mint az előző év ugyanezen időszakához képest.

Ingatlanárak alakulása – Minden, ami júliusban történt az ingatlanpiacon. – Kalmárok #82

2022. július 29 – 1 óra 3 perc 50 másodperc 

A rezsicsökkentés-csökkentése az ingatlanpiacra is rányomta a bélyegét. Tömegesen kerülnek meghirdetésre olyan – zömében nagy alapterületű – ingatlanok, melyek kedvezőtlen energetikai besorolással rendelkeznek. Az ilyen típusú házaknál, lakásoknál az eladóknak jó eséllyel a felújítási, korszerűsítési költségeket is számításba kell majd venniük az árképzésnél. Egy újabb „panel boom” küszöbén állunk: az alacsony fogyasztású, szigetelt, távhős lakások iránt egészen biztos, hogy megnő majd az érdeklődés, ami áremelkedést hoz magával.

Ingatlanárak alakulása, hitelmoratórium – Maradjunk, vagy kilépjünk? – Karc FM interjú

2022. július 27 – 21 perc

A hitelmoratóriumot a kormány év végéig meghosszabbította – azonban ennek ára van. A döntés meghozásánál mindenképpen számolni kell a jelentős többletfizetéssel (felhalmozódó kamat), valamint a futamidő meghosszabbodásával. Fontos tudni, hogy a bankok általában eleve kínálnak bizonyos fizetési könnyítéseket. A hitelfelvételnél, illetve a moratóriumból való kilépésnél ezekről is érdemes teljeskörűen tájékozódni.

Hír TV interjú: Ingatlanárak alakulása – Hogyan hat az ingatlanpiacra a rezsirendelet?

2022. július 27 – 9 perc 28 másodperc 

A rezsirendelet a piac kettéválását fogja eredményezni. Azoknál az ingatlanoknál, melyeknél – például az Otthon Melege Program keretein belül – elvégezték a korszerűsítést, szinte borítékolható az áremelkedés. Egyes lakás- és háztípusok, ahol a szükséges energetikai modernizálás elmaradt, gyakorlatilag eladhatatlanná válnak. Az ingatlanvásárlásnál még fontosabb lesz a tudatos tervezés, a rezsiköltségek megfontolt, előzetes kalkulációja.

Hír TV interjú: Ingatlanárak alakulása, az orosz-ukrán háború és a rezsiemelkedés hatása a piacra.

2022. július 22 – 7 perc 25 másodperc 

A keresletcsökkenés már egy körülbelül 2 hónapja tartó tendencia, ami július hónapot vizsgálva egy nagyjából 50% körüli visszaesést jelent. Most a beruházók és a vásárlók is kivárnak. Óriási a bizonytalanság, a jegybanki alapkamat pedig már elérte a 10%-ot. Az eddig jó ideje felfelé kúszó ingatlanárak mérséklődni látszanak – a korszerűtlen energetikával rendelkező házak, lakások egészen biztos, hogy lényegesen alacsonyabb összegért fognak elkelni.

Hír TV interjú: Ingatlanárak alakulása, az ingatlanközvetítés aktualitásai.

2022. július 6 – 4 perc 25 másodperc 

Ukrán-orosz háború, nyersanyag- és munkaerőhiány, az euró-forint árfolyam ingadozása… Az elmúlt időszak történései jelentős változásokat hoztak az ingatlanpiacon. Rengeteg építési projekt leállt, a kereslet pedig mintegy 35%-kal visszaesett. Mindez azt hozza magával, hogy az eladóknak valószínűleg lejjebb kell faragniuk az irreálisan magas árból. Ahhoz, hogy valaki értékesíteni tudja a házát, lakását, most tűpontos értékbecslésre van szükség.

Karc FM interjú: Ingatlanárak alakulása – Szeptemberig várjon mindenki a lakásvásárlással.

2022. július 4 – 34 perc 4 másodperc 

Jövőre a kormány egy minden eddiginél nagyobb összeget, több mint 3200 milliárd forintot fordít családtámogatásokra. A falusi CSOK igénylésének végső határideje az év végéig meghosszabbodik. Ezek egészen biztos, hogy változásokat fognak eredményezni az építőipari beruházások és az ingatlanpiac területén. Még számos tisztázatlan kérdés van, ezért aki teheti, érdemes megvárnia a szeptembert a lakásvásárlással.

Karc FM interjú: Ingatlanárak alakulása – 40-50 százalékkal több pénzre lesz szüksége annak, aki lakásfelújításba kezd.

2022. június 7 – 25 perc 57 másodperc 

Az energia- és alapanyagárak növekedése, a munkaerőhiány, az extrém mértékű infláció, illetve a szomszédban zajló háború bizonytalanná tette a lakásfelújítások, építkezések jövőjét. Az esetleges többletköltségek fedezéséhez most legalább 20-30, de inkább 40-50% körüli tartalékkal javasolt rendelkezni. Tehát idén csak annak éri meg egy ilyen jellegű projektbe belekezdenie, akinek tényleg nincs más lehetősége. Az érdeklődők száma folyamatosan csökken, a háború és az előrevetített gazdasági válság miatt egy általános bizonytalanság érezhető a vásárlók részéről.

Karc FM interjú: Ingatlanárak alakulása – 5 vagy akár 10 millióval túlárazott ingatlanok.

2022. június 1 – 33 perc 47 másodperc 

Az olyan lakástámogatási konstrukciók, mint a CSOK, a babaváró vagy a zöld hitel, óriási lendületet adtak az építőiparnak és a lakáspiacnak. Az elmúlt időszakban mind a használt, mind pedig az új építésű házak, lakások esetén az árak drasztikus emelkedése figyelhető meg. Az eladók sok esetben 5 vagy akár 10 millió forinttal a reális piaci ár felé lőnek. Ez főként azokra jellemző, akik nem a megváltozott élethelyzetük miatt, „kényszerből” döntenek az eladás mellett. Ennek eredményeképp rengeteg lakás ragad bent hosszú időre a piacon.

Manna FM interjú: Ingatlanpiaci helyzet, Leskó Zoltán

2024. január 06. – 33 perc 14 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlanpiaci helyzet, Leskó Zoltán

2023. december 09. – 28 perc 29 másodperc 

Manna FM interjú: Az aktuális ingatlanpiaci helyzet, Leskó Zoltánnal

2023. november 11. – 29 perc 44 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlanhelyzet most, Leskó Zoltán

2023. szeptember 09. – 26 perc 43 másodperc 

Manna FM interjú: Leskó Zoltán, jelen ingatlanhelyzet

2023. augusztus 05. – 26 perc 31 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlanhelyzet

2023. július 08. – 29 perc 24 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlanpiaci helyzetelemzés Leskó Zoltánnal

2023. május 07. – 27 perc 40 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlan - és hitelpiac helyzet Leskó Zoltánnal

2023. február 19. – 28 perc 08 másodperc 

Manna FM interjú: Az ingatlan helyzet elemzése Leskó Zoltánnal

2023. január 21. – 32 perc 52 másodperc 

Manna FM interjú: A jelen gazdasági helyzet elemzése

2022. december 17 – 32 perc 52 másodperc 

Manna FM interjú: Az ingatlanárak alakulása, az ingatlanpiac helyzete és hitelezés

2022. november 26 – 33 perc34 másodperc 

Manna FM interjú: Energetika - Leskó Zoltán

2022. november 5 – 20 perc 38 másodperc 

Manna FM interjú: Leskó Zoltán - Ingatlan vásárlás 2. Rész

2022. október 22 – 21 perc 25 másodperc 

Manna FM interjú: Ingatlanhelyzet Leskó Zoltánnal

2022. október 9 – 24 perc 30 másodperc 

Manna FM interjú: Az ingatlanárak alakulása, az ingatlanpiac helyzete és hitelezés

2022. szeptember 10 – 25 perc 5 másodperc 

A piac megfordult: a túlárazott ingatlanok jelenleg az eladhatatlan kategóriát képviselik. Budapestet vizsgálva egy lakásnál maximum kettő, családi háznál pedig legfeljebb 6 hónap az optimális értékesítési idő. Ha ennyi idő alatt nem kel el az ingatlan, valószínű, hogy a vételár rosszul lett megbecsülve. A kereslet oldaláról egyre fontosabbá válnak az energetikai szempontok. Az energetikai tanúsítványt az eladóknak minél hamarabb érdemes kikérniük és bemutatniuk a potenciális vásárlóknak.

Manna FM interjú: Ingatlanpiaci körkép, az ingatlanárak alakulása 2022 júliusában

2022. július 3 – 31 perc 51 másodperc 

Az elmúlt években az ingatlanárak drasztikus emelkedése volt tapasztalható. Ebben a különböző lakástámogatások is óriási szerepet játszottak (például CSOK, babaváró). A nemrég kifutott zöld hitelnek köszönhetően sorra épültek az új házak és lakások, melyeknek mintegy 20%-kal emelkedett meg az ára. Ez a használt ingatlanok értékét is feljebb srófolta. Az építőanyag árak emelkedése, a magas infláció és az elszabadult jegybanki alapkamat miatt.

Ingatlaneladás új szintre emelve, kihasználva a modern technológia páratlan lehetőségeit.